ŞİİRLE VİDEO YARIŞMASI

Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında "Şiirle Video Yarışması" düzenleniyor.

Şiirlerle Video Yarışması'nda ortaokul seviyesindeki yarışmacı öğrencilerden "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında ezberledikleri memleket ve çocuk vb. konulu şiirler, lise seviyesindeki yarışmacı öğrencilerden ise proje kapsamında öğretmenlerince sınıf seviyesine ve öğretim programlarına uygun olarak önerilen şiirler üzerine çekilmiş videolar hazırlaması beklenmektedir.

Yarışmaya Ankara genelindeki resmî ve özel tüm ortaokul, imam hatip ortaokulları ve liselerde eğitim gören öğrenciler katılabilecektir.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ İÇİN TIKLAYINIZ

"Kutadgu Bilig Okumalarından Hareketle Nesne Tasarımı Yarışması"

1.       KONUSU: Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde Din Öğretimi, Temel Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik, Özel Öğretim, Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüklerinin katkısıyla yürütülecek olan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında lise öğrencileri arasında "Kutadgu Bilig Okumalarından Hareketle Nesne Tasarımı Yarışması"  düzenlenmesi planlanmaktadır.

2.       TÜRÜ: Nesne tasarımı yarışması.

3.       AMACI: "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

4.       HEDEF KİTLE: Ankara geneli, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmî / özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencileri yarışmanın hedef kitlesini oluşturmaktadır.

Detaylı bilgiye, aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

"Kutadgu Bilig Okumalarından Hareketle Nesne Tasarımı Yarışması"  Şartnamesi

Şbt

2024 ŞUBAT DÖNEMİ SORUMLULUK SINAV TAKVİMİ VE ÖĞRENCİ SORUMLULUK BİLGİLERİ AŞAĞIDA LİNKLERDE VERİLMİŞTİR

Şbt

2024 ŞUBATDÖNEMİ MESEM PROGRAMI SORUMLULUK SINAV BİLGİLERİ

Ock

Öğretmen Görevlendirmesi Sebebi İle Sınıf Ders Programlarında Değişikjlik Yapılmıştır.

Öğrencilerimizin Ders Programını Kontrol ederek okula gelmeleri gerekmektedir.

MESEM ORTAK 2. ORTAK SINAV TAKVİMİ

Ekm

1.Dönem !. Ortak sınavlar 30 Ekim- 10 Kasım 2023 tarihleri arasında aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

2023 KASIM DÖNEMİ  SORUMLULUK SINAV BİLGİLERİ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDE VERİLMİŞTİR.

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI

15 Ekim 2023 Pazar günü saat 13.30'da Elvanköy Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliğinin Olağan Genel Kurul toplantısı, okulumuz konferans salonunda yapılacaktır. Yeterli çoğunluğun sağlanmaması durumunda 22.10.2023 Pazar Günü aynı yer ve saatte aynı gündemle toplanacaktır. Belirtilen gün ve saatte tüm velilerimizin okulumuza teşrifini rica ederim.

Saygılarımızla.

Okul Aile Birliği