"Kutadgu Bilig Okumalarından Hareketle Nesne Tasarımı Yarışması" Şartnamesi Yayınlandı

"Kutadgu Bilig Okumalarından Hareketle Nesne Tasarımı Yarışması"

1.       KONUSU: Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde Din Öğretimi, Temel Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik, Özel Öğretim, Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüklerinin katkısıyla yürütülecek olan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında lise öğrencileri arasında "Kutadgu Bilig Okumalarından Hareketle Nesne Tasarımı Yarışması"  düzenlenmesi planlanmaktadır.

2.       TÜRÜ: Nesne tasarımı yarışması.

3.       AMACI: "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

4.       HEDEF KİTLE: Ankara geneli, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmî / özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencileri yarışmanın hedef kitlesini oluşturmaktadır.

Detaylı bilgiye, aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

"Kutadgu Bilig Okumalarından Hareketle Nesne Tasarımı Yarışması"  Şartnamesi

08-03-2024