ANKARA / ETİMESGUT - Elvanköy Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

22.11.2023 tarihinde Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı AMP 10-C sınıfı ile EMS Mobil Sistemler firmasına teknik gezi düzenlenmiştir. Geziye 32 öğrenci ile birlikte Biyimedikal alan Öğretmenleri Sema SOYTÜRK BİLİR, Büşra YILDIRIM, Duygu YURTSEVEN ve Alan Şefi Soner İLİK katılmıştır. EMES Mobil Sistemler Türkiye ve Avrupa'nın en büyük ambulans imalat fabrikası olarak hizmet vermektedir. Misafirperver firma yetkililerine ve gezinin düzenlenmesinde emeği bulunan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK vefatının 85. yılında, 10 Kasım 2023 Cuma günü Okulumuzda düzenlenen törenle anıldı. Programın hazırlanmasında emeği bulunan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLANDI

Cumhuriyetimizin 100. yılı okul bahçesinde düzenlenen coşkulu bir programla kutlandı. Programların hazırlanmasında emeği bulunan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

22 Ekim 2023 Pazar Günü  Okulumuzda düzenlenen Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Okulumuz konferans salonunda yapılan toplantıda, okul yönetimi ve veliler bir araya gelerek gelecek eğitim dönemi için önemli kararlar aldı.

Ekm

Okulumuz öğrencileri ile 20 Ekim 2023 Cuma günü Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında Anıtkabir gezisi düzenlenmiştir. gezi kulübü öğretmenlerimiz Sinan ERDEM ve Adem YİĞİT'E teşekkür ederiz.

İLK YARDIM FARKINDALIK SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Okulumuzda 20 Ekim 2023 tarihinde İlk Yardım Farkındalık Eğitim semineri düzenlendi. Semineri düzenleyen ve öğrencilerimizi temel ilk yardım konularında bilinçlendiren Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Ekm

13 Ekim günü, "Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" olarak belirlenmiştir. Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı Afet risklerinin azaltılması konusunda bilinçlendirmek için "Afete Hazırlık" farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, 13 Ekim 2023 Cuma günü saat 12:00'da “Deprem Tahliye Tatbikatı” yapılmıştır.

5-11 EKİM DİSLEKSİ HAFTASI ve 8 EKİM DÜNYA DİSLEKSİ GÜNÜ

"Ub ayızyı kouyaiblioryansınzı" öğrenme güçlüğü çeşidi olan disleksinin bir rahatsızlık olduğunu fark ediyorsunuz demektir. Çünkü disleksili çocuklar için tüm yazılar böyle.

Disleksi; okuma, heceleme ve yazma becerilerini edinmede nörolojik kökenli bir farklılıktır. Yaşıtlarıyla denk veya daha ileri zekâya sahip bireylerin; öğrenilecek konu ya da beceriyi farklı algılama ve buna bağlı olarak farklı yorumlaması sonucu gözlemlenebilen bir bozukluktur.

Disleksili çocuklar, dünyayı farklı görüyorlar ve farklı öğreniyorlar. Bu çocuklarımız dışlanmamalı.  Aksine ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kapasitelerini en üst düzeyde kullanabilmeleri,  toplumsal yaşama hazırlanabilmeleri için toplumu oluşturan tüm katmanların disleksi ve benzeri güçlükler bağlamında farkındalık geliştirmesi, olumlu tutumlar edinmesi, bu yolla sosyal kabulün gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle 1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası önem arz etmektedir.

Unutmayın, her çocuk öğrenir. Bazen aynı anda, bazen farklı anda,  bazen aynı yolla, bazen farklı yolla. Onlar doğru eğitim metodları ve farklı öğretim yöntemleriyle başarılı bir dahi olabilirler. Bizlere düşen bu çocuklarımızın öğrenme zamanlarını ve yollarını keşfedip onlara uygun eğitimi vermektir.

Önemli olan yapamadıkları değil, yapabildiklerinin farkına varmaktır. Unutmayın DİSLEKSİ bir hastalık değil, öğrenme şekillerindeki farklılıktır.

Okulumuzun hazırlamış olduğu etkinliklerde görev alan öğrencilerimizi tebrik eder. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Gençlik ve Spor Bakanlığı Etimesgut Gençlik Merkezi yetkilileri okulumuzu ziyaret ederek, öğrencilerimizle birlikte yapılacak etkinlikler hakkında istişarede bulunuldu. Yetkililere vermiş oldukları destekten ötürü teşekkür ederiz.

Eyl

Mesleki Alan Belirleme ve Seçimi Testi

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında mezun olacak 12. Sınıf öğrencilerimizle birlikte Anıtkabir' i ziyaret ettik. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk' e ebedi istirahatgahında minnetlerimizi sunduk.

Haz

İstanbul'un Fethi'nin 570. Yıldönümü Kutlama Programı Yapıldı.

İstanbul'un Fethinin 570. Yıl Dönümü kapsamında okulumuzda oratoryo gösterisi yapıldı. Programı düzenleyen müzik öğretmenimiz Yasemin AŞIK ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz Etimesgut İlçesi Okullar Arası Erkekler Futbol  Müsabakasında  İlçe 1. Olmuştur. Öğrencilerimizi ve  Beden Eğitimi öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

May

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, okulumuzda düzenlenen törenle tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.